Posa+Raya = Dosa

hari ni da masok ari ke 10 raya.. hmm, aku pon da lama x update kat dalam blog ni.. bukan ape.. sebok nak abiskan kuih tat nanas ciptaan mak kesyayangan aku nih... tiap2 kali makan je, mesti je teringat tangan mak aku.. x tau la kenapa.. maybe macam tangan Maradona tyme World Cup dulu kot.. biasala.. anak mak... ceeiiiittttt!!!!

posa tahun ni x meriah sangat la.. x taw la pasai pa.. hak bes pon masa awal2 posa aritu ja...nak taw, skodeng bawah ar... tula, tok nek pesan soh pi terawih ari2 tapi alas2 3 kali ja kot.. dasar cucu durhaka... puihhh... hmm,teringat lak zaman2 lanun dulu.. ari2 smayang trawih 20 rakaat.. bakal bilal mesjid negara la kononnya.. hehe eleh.. tyme orang smayang sebok mengumpat kat blakang, tyme bagi salam, berduyung2 berebut bagi salam sama2.. hampeh!!! padahal takot kat pak hos jawa ja.... bukan apa... dia ni nak habaq mai, slalu pi surau bawak Honda bulat dia.. pastu memang x penah miss, rotan sekangkang.. bayangkanla, budak2 yang slalu tuang pon lari pecut mengalahkan Watson Ngembek bila dengaq bunyi muto dia nih.. sampai da menyerap kat pala otak dah.. kalo x dan sampai sebelom dia sampaaaii, alamatnya legenda la budak tu.. siap leh masok dalam buku sejarah tingkatan dua tahun 2020 gi...

kalau nak tau, calon2 nya ada di dalam gamba ni.. cari laaaaaa~~~




raya pon.. ala2 kadar ja..... pi umah sana, pekena maruku ngan samprit.. pi umah sini, gogoq air sirap limau ngan baulu bakaq... hak tu ja dok ulang2.. aleh2 ada tuan umah yang baik ati tu, dapat la duit raya skupang.. leh la wat beli bunga api... nak wat camna..suma hak pi pon da layak kena panggil abah, ayah, daddy, abi dan seangkatan dengannya... aduhh....

pastu lepas2 raya ja, suma menanti nak tunggu masa ja.. dengan quiz, test, projek, lab report yang x penah habtaq pon, final dan yang paling penting tu, En. Wan... Hmm, dia nak mai balik dalam hidup akuu.... ape?? x puas ke selama ni kau cuba mengganggu hidupku dengan melemparkan janji2 manismu itu... bencila.... sudah berkali-kali kau cuba masuk ke dalam hidupku namun, x pernah sekali-kali ku membenarkannya... kalau ini yang kau mahu dariku, aku rela bermadu dengan Paan daripada asyik dikutuk di dalam kamarmu itu.. kalau x percaya, tengok la ni.. ini buktinya!! <-----klik sini

akhir kata, majulah raya untuk negara...
-tut tuuuuuuutttttttttt-


8 orang yang x pueh ati!!!:

  1. Gond

    haha..
    ape da..
    en. wan sayang ko gile babi tu.
    appreciate la sket.
    hahaha

     
  2. fazrul

    ah ko..
    aq x nk jdi cam ko dah..
    dah serik tu..
    tp heran lak tiap2 sem tringin nk jmpe aq..
    gersang agknye...

     
  3. geeds

    ahaha.
    hidup memang indah~
    ;p

     
  4. akukay

    :)..
    u remind me to our warden y garang cam singa laut..
    urghhhh..
    guy selalu kena ngn dya kan..hehehe
    btw..nice moment tue....

     
  5. fazrul

    geeds: yup..it is.. so colorful gitu..hehe

    akukay: haha..tau x pe..rndu gile tyme2 cmtu....tyme rye aritu, igt nk gi umh dy tp sume pakat x brani....takot kene borang putih kot..hehe

     
  6. qorn

    aku ajak mai umah eksyen... tidak leh mkn mee kuah ciptaan mak aku yg trbaik ngan kue tat mak aku.trbaik gak

     
  7. yaziith su anaz

    my my.




    bestnya beraya umah membe membe.
    last year aku dah g umah sarah.
    sarah jamu spageti cair gila.
    haha.
    tapi tahunni xbalik raya kedah pon.



    T_T

     
  8. fazrul

    qorn: mmg eksyen pon...ajak tido umh ikwan x maw.. blagak.. kalo x da leh karoke da pahtu..

    atie: haha thn ni kmi lak yg ganti ang..
    weh, rya mana?

     

Post a Comment