Blast From The Past : Naufara

dalam 2 hari ni, aku dalam mood mencari lagu2 berkualiti khas untuk aku bermeditasi sempena ke'stress'an final yang sedang aku bergelumang ni.. (tengok, ayat pon da x betol)

masa tengah search tu, aku pun ternampak nama awek ni, Naufara Yasin. hoho



Aku sebenarnya pernah gak mengusya beliau sebab kelawaan dan kekerekan wajah beliau. Pastu, video2 dia lak, memang standard abih berbanding artis2 lain (masa tue la) yang suka wat video kat tepi2 kolam, xpon kat dalam supermarket..(ada ka??)

Album pertama dia dapat positive review gak sebab kualiti album dia memang standard berbanding artis2 lain tyme tu yang kebanyakan still tangkap leleh. Musical arrangement die, fuhhh, terbaek laaa.. tambah lagik ngan keberanian dia memasukkan elemen2 urban dan sound effect dalam lagu dia, buat album ni agak unik. Album ni jugak banyak menampilkan artis lain (featuring) yang selalunya dilakukan oleh album2 Hip Hop dan jugak S.M. Salim (hehe).

X caya, try dengar first single dia, Ku Bukan Seperti Dulu. Pastu dia ada gak release lagu Gelisah (gua respek video dia), Dalam Alam Cinta duet Flop Poppy (terpaksa release lagu ni kot sebab rata2 lagu tyme tu dimonopoli tangkap leleh), dan Setia.

So, no wonder la nama dia pernah tercalon kat AIM 2004 under Best New Artist category :)

Then, disebabkan media2 Malaysia yang sungguh bodoh nak mampos ni, x nak bagi dia ni big expose yang patot dia deserve, so nama dia pon suam-suam kuku dan last2 hilang..
Adik dia, Pija penah menang Mentor 1, tapi senyap gak sebab x dak produk.
Baru2 ni pon depa dua ada release satu album gabungan tapi dengar cita pon still x dapat sambutan..sian depa..
Si Naufara ni pon penah gak mencuba nasib masuk OIAM tahun lepas tapi x dapat..(x dak rezeki lagi kot)..

tapi apapon kat sini aku nak bagi link2 mendownload lagu minah ni.. Siyes gua rekemen abes... (susah woo nak cari link2 nih.. naseb bek gua expert gilababeng..hehe)

Ku Bukan Seperti Dulu (feat. Skinny G)    [download]
Gelisah                                                   [download]
Dalam Alam Cinta (feat. Flop Poppy)       [download]
Setia                                                      [download]
Impian Kasih (feat. Shahira, Pija & K Gi) [download]
Cinta (Interlude)                                     [download]
Sekian Lama Berkasihan                         [download]
Sesejuk Sinar Matamu                            [download]
Abadi                                                     [download]
Ku Masih Percaya                                  [download]

extra:
Pija - Luka                                             [download]


3 orang yang x pueh ati!!!:

  1. SyariNaNa Kataku

    siyes...aku cam xcaye ko ley wat cter sal minah nih...

     
  2. akoo

    ah ko..x abeh2 dengki dgn pengetahuan yg aku ade..
    -secret knowledege-
    hehe

     
  3. Hussaini Mustafa

    rilex la nokkks!
    hahaha

     

Post a Comment